Waard Cup 2022: Dubbele winst voor Hugo Boys

HEERHUGOWAARD – Tijdens de strijd om de Waard Cup 2022 op het complex van KSV in ’t Kruis is Hugo Boys op gelijke hoogte gekomen met koploper Reiger Boys, dat wel een beter doelsaldo heeft. De ploeg uit De Noord kwam dinsdagavond voor het eerst in actie in twee duels waarin het achtereenvolgens WMC en KSV wist te verslaan.

In de eerste wedstrijd tegen WMC kwam Hugo Boys al snel in de wedstrijd op voorsprong, maar het lukte de formatie van Ron Weinbrecher niet om door te drukken. Pas aan het eind van de wedstrijd wisten de oranjehemden de numerieke meerderheid die al in de eerste helft was ontstaan, scheidsrechter Raymond Schipper gaf terecht rood na een harde charge van een WMC-speler, in cijfers uit te drukken. Met twee late doelpunten kwam de eindstand zodoende op 3-0.

Na een korte pauze mocht Hugo Boys daarna direct weer aantreden tegen het organiserende KSV. Net als in het eerste duel wist Hugo Boys snel de score te openen en die score bleef staan tot de rust. In de tweede helft gaf het jonge KSV van trainer Rowan Top echter uitstekend partij en kreeg diverse kansen op de gelijkmaker. Kort voor tijd wist Hugo Boys het duel echter te beslissen: 2-0.

Door deze resultaten komt Hugo Boys nu net als Reiger Boys op zes punten. Komende donderdag om 19.00 uur treffen de beide koplopers elkaar in een onderling duel. Tegelijkertijd komt het nog altijd puntloze WMC dan in actie tegen SVW ’27. Weer twee dagen later volgt dan hopleijk nog een spannende, maar ongetwijfeld gezellige finaleavond op het sfeervolle aangeklede sportpark aan de Jan Glijnisweg.