Toernooireglement

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.

Algemeen

De organisatie is niet verantwoordelijk voor vermissing van persoonlijke bezittingen. Vernielingen in en rondom het voetbalcomplex van Reiger Boys worden verhaald op het desbetreffende team c.q. de persoon indien daartoe aanleiding is.

Slecht weer?

Bij slecht weer kan het toernooi afgelast worden. Dit zetten we dan op de speeldag rond 08:00 uur op onze website: www.waardcup.nl

Speelwijze en speelduur

Categorie Speelwijze Veld Speelduur
Mini-pupillen / kabouters 4 tegen 4 1/8 veld 12 minuten
JO8 / JO9 / JO10 6 tegen 6 Kwart veld 15 minuten
JO11 / JO12 8 tegen 8 Half veld 20 minuten
JO13 11 tegen 11 Heel veld 25 minuten

Wedstrijden

  • De wedstrijden worden gespeeld volgens de gebruikelijke regels en puntentelling van de KNVB. Er wordt halverwege van helft gewisseld.
  • Het eerstgenoemde team in het wedstrijdschema heeft de doelkeuze, het andere team neemt de aftrap.
  • Het eerstgenoemde team in het wedstrijdschema dient indien nodig hesjes of reserve shirts te dragen, deze zijn via de toernooiorganisatie of scheidsrechter te verkrijgen.
  • De teams dienen 5 minuten voor aanvang gereed te staan bij het speelveld. Komt een team 5 minuten na aanvang wedstrijden te laat op het speelveld aan, dan zal dit team de wedstrijd reglementair verliezen met 3-0.
  • Wij werken met een centrale tijdregistratie. Alle wedstrijden beginnen en eindigen op hetzelfde tijdstip. Bij calamiteiten kan een scheidsrechter nog enkele minuten door laten spelen.

Scheidsrechter / spelbegeleider

Indien geen scheidsrechter beschikbaar is fluit de thuisspelende ploeg de wedstrijd. De scheidsrechter geeft de uitslag door aan de toernooileiding.

Gelijke stand in de poule

Bij een gelijke stand in de poule wordt gekeken naar het doelsaldo. Als het doelsaldo gelijk is, wordt gekeken naar het aantal doelpunten dat gemaakt is door een team. Als dit ook gelijk is wordt gekeken naar het aantal gewonnen wedstrijden. Als dit gelijk is wordt naar het onderlinge resultaat gekeken.  Als het dan nog gelijk is wordt met 3 penalty’s beslist. Als er dan nog geen winnaar uit is gekomen is het om en om penalty’s nemen.

WINNAAR mini-WaardCUP

Per vereniging wordt het aantal behaalde wedstrijdpunten gedeeld door het aantal deelnemende teams van die vereniging. De vereniging met het hoogste quotiënt wint de mini-Waardcup.

Spelregels 4 tegen 4 KNVB

–          Veldafmeting: lengte 30-40 meter breedte 15-20 meter;

–          Doeltjes/pionnetjes/paaltjes: 3 meter breed (indien geen doelen meer beschikbaar zijn worden klapdoelen ingezet bij de JO6);

–          Speeltijd: 12 minuten.

–          Het uitspelende team begint met de bal.

–          Elk team heeft eigen shirtjes. Dat vergroot de duidelijkheid.

–          Scoren vanaf elke positie in het veld.

–          In de regel wordt zónder keeper gespeeld.

–          De buitenspelregel wordt niet toegepast.

–          Bij een hoekschop wordt de bal ingebracht vanaf een van de hoekpunten.

–          Gaat de bal via een speler van de tegenpartij over de achterlijn, dan wordt de bal met de voet vanaf de achterlijn ook weer in het spel gebracht door een verdediger van het betreffende doeltje.

–          Gaat de bal over de zijlijn, dan wordt de bal met een intrap of dribbel vanaf de grond weer in het spel gebracht.

–          Na een doelpunt wordt de bal vanaf de achterlijn weer in het spel gebracht.

–          Na een overtreding kan een vrije trap worden gegeven. De tegenstander houdt in dat geval minstens 3 meter afstand.

–          Houdt een speler de bal voor het doel tegen met zijn handen, dan kan de benadeelde partij een strafschop nemen. De bal moet dan vanaf ongeveer 15 meter de bal in het doel schieten. Er staat géén keeper in het doel.