Waard Cup 2022: Reiger Boys al zeker van toernooiwinst

HEERHGOWAARD – Reiger Boys is de opvolger van KSV als winnaar van de Waard Cup en mag zich zodoende een jaar lang de “beste van Heerhugowaard”noemen. De beslissing viel donderdagavond al op de derde en voorlaatste speeldag op het complex van KSV.

Reiger Boys speelde tegen Hugo Boys en wist, aangezien het onderling resultaat boven het doelsaldo telt, dat men bij winst al zeker was van de toernooizege. Reiger Boys kende een flistende start en kwam al binnen een minuut op voorsprong, maar na een kwartier spelen kwam Hugo Boys op gelijke hoogte. De geel-zwarten van trainer Tom Boukes wisten het verschil uiteindelijk na rust in duidelijke cijfers uit te drukken (4-1). Met negen punten uit drie wedstrijden is Reiger Boys zo onbereikbaar geworden voor de concurrentie. SVW ’27 en Hugo Boys kunnen in theorie in punten nog wel gelijk komen, maar aangezien beide ploegen tijdens dit toernooi al van Reiger Boys verloren is de hoofdprijs buiten bereik.

SVW ’27 kende zelf net als Reiger Boys een flitstende start tegen WMC. Men wist zelfs bijna in de dubbele cijfers te geraken, maar na een zevenklapper bij rust (7-0), deed men het in de tweede helft iets rustiger aan en maakte men van de zevenklapper uiteindelijk een negenklapper (9-0).

Ondanks de zekere toernooiwinst van Reiger Boys is het toernooi nog niet van alle spanning ontdaan. Het puntloze WMC is inmiddels uitgespeeld, doch SVW ’27, Hugo Boys en KSV strijden zaterdag nog om de ereplaatsen waarbij Reiger Boys natuurlijk ook graag de ongeslagen status wilt behouden. Om 19.00 uur speelt Reiger Boys tegen het organiserende KSV terwijl Hugo Boys en SVW ’27 de strijd om de tweede plaats aangaan. Met ook nog een mooie vrouwenfinale tussen KSV en Reiger Boys (eveneens om 19.00 uur) en na afloop de prijsuitreiking en live-muziek op het sfeervol aangeklede KSV-complex belooft het zaterdag een mooie finaleavond van een zeer geslaagd toernooi te worden.

Uitslagen, standen en programma zijn te bekijken op www.waardcup.nl

Foto’s:DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad