Waard Cup 2022: Reiger Boys koploper na eerste speeldag

‘T KRUIS – De eerste Waard Cup sinds 2020 heeft op de openingsdag direct een hoop doelpunten opgeleverd. In de vier wedstrijden die op het zonovergoten complex van KSV gespeeld werden werd maar liefst twintig keer gescoord. Reiger Boys begon als enige ploeg met twee overwinningen en is de voorlopige koploper in de strijd om wie zich een jaar lang de beste van Heerhugowaard mag noemen.

Toen de eerste wedstrijden zaterdagavond om 18.30 uur begonnen was het nog steeds tropisch warm op het complex van organisator KSV, dat het toernooi vanwege het 75-jarig jubileum, met een jaar uitstel wegens de coronapandemie, mag organiseren. KSV had geanticipeerd op de warmte door extra schaduwplekken te creĆ«ren en voor de nodige drinkpauzes te zorgen. Ook het publiek kon zichzelf “nat houden” op het gezellig ogende terras van de Kruizer Sport Vereniging.

De warmte bleek geen invloed te hebben op de scoringsdrang van de Heerhugowaardse ploegen want vanaf de eerste balomwentelingen werd er driftig op los gescoord. Thuisploeg en titelhouder KSV kwam tegen WMC weliswaar snel op achterstand, maar wist dat in het vervolg van de wedstrijd ruimschoots recht te trekken (5-1). Op het veld ernaast rekende Reiger Boys met duidelijke cijfers af met SVW ’27. Na een 1-0 ruststand zegevierden de geel-zwarten met maar liefst 6-0.

SVW ’27 revancheerde zich vervolgens tijdens de tweede wedstrijd van de avond door KSV met 5-1 te verslaan. Reiger Boys kwam ondertussen tegen WMC al snel op een 2-0 voorsprong en leek opnieuw op weg naar een grote zege. In de stand kwam echter geen verandering meer, mede omdat beide ploegen een strafschop wisten te missen. Desondanks pakte Reiger Boys de tweede zege en neemt daarmee de koppositie in handen.

Dinsdagavond gaat het toernooi verder en komt ook de vijfde deelnemer, Hugo Boys, voor het eerst (2x) in actie. Aangezien Reiger Boys en SVW ’27 die avond vrijaf hebben zal de stand er dan na afloop anders uitzien. Tevens gaat op dinsdagavond het vrouwentoernooi van start.

Kijk voor alle uitslagen, programma en stand op www.waardcup.nl

Foto’s:DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad