Reiger Boys op pole-position in Waard Cup. Zaterdag valt beslissing.

HEERHUGOWAARD – De strijd om de winst in de Waard Cup zal komende zaterdag gaan tussen Reiger Boys en SVW ’27 waarbij de organiserende vereniging op pole-position staat. Titelhouder Reiger Boys produceerde tegen KSV een onvervalste negenklapper (9-0) alwaar SVW ’27 tegen Hugo Boys bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Reiger Boys heeft dus een voorsprong van twee punten op SVW ’27 en zodoende komende zaterdag aan een gelijkspel genoeg om de titel te prolongeren. De ploeg van Tom Boukes had donderdagavond weinig te duchten van KSV, dat dinsdag nochtans een goede partij op de mat legde tegen SVW ’27. Nu was het duel feitelijk binnen een half uur beslist want toen had de thuisploeg reeds een 4-0 voorsprong in handen door treffers van Chris Coesel, Joël Krajenbrink, Arif Bajramovic en eigen doelpunt. Na de rust was er een glansrol voor Dylan Gonggrijp die driemaal scoorde en bij een vierde goal betrokken was. Het slotakkoord in deze negenklapper was voor Beau Vodde.

Op het tweede veld lukte het SVW ’27 niet om de tweede zege te behalen. Na een sterk begin van Hugo Boys, met een handvol mogelijkheden, kreeg SVW via een vrije trap op de lat in de eerste helft en een open kans kort na rust de beste kansen, maar voor de rest was het de ploeg van Ron Weinbrecher die geconcentreerd verdedigde en uiteindelijk het doel wist schoon te houden. SVW ’27 zal dus zaterdag van Reiger Boys moeten winnen om de Waard Cup te veroveren.

De wedstrijden beginnen komende zaterdag om 19.00 uur, gevolgd door een gezellige feestavond met muzikale omlijsting van DJ René Verkerk en volkszanger Joost de Vries.