Winst voor Reiger Boys en SVW`27 op eerste speeldag Waard Cup

HEERHUGOWAARD – Dinsdagavond is het toernooi om de Waard Cup van start gegaan, het traditionele voorbereidingstoernooi over wie zich een jaar lang de beste voetbalploeg van Heerhugowaard mag noemen. Bij het jubilerende Reiger Boys (75 jaar) waren de eerste winstpartijen voor de organiserende vereniging en voor SVW ’27.

De Waard Cup wordt deze week over drie avonden gespeeld. Na gisteravond volgt de tweede ronde op donderdag en is er komende zaterdag de finaleronde, inclusief feestavond. Tijdens de aftrap op dinsdag begon Reiger Boys, dat het toernooi dit jaar mag organiseren vanwege het 75-jarige bestaan, met een wedstrijd tegen Hugo Boys terwijl op veld 2 SVW ’27 en KSV elkaar bestreden.

Reiger Boys, dat vorig jaar bij KSV het toernooi won, had bijna een helft lang moeite om een bres te slaan in de tot dan hechte verdediging van Hugo Boys. Op slag van rust wist Joël Krajenbrink echter de score te openen. In de laatste twintig minuten van het duel nam de thuisploeg afstand van de oranjehemden uit De Noord. Daan Prins verdubbelde de score en vlak voor tijd wist Floyd Groet de eindstand op 3-0 te bepalen.

Op het andere veld maakten SVW ’27 en KSV er een open en doelpuntrijk duel van. SVW ’27 kwam na pakweg tien minuten op voorsprong via Regilio de Mees, maar binnen een minuut tekende Ilyas Bektes voor de gelijkmaker. Op slag van rust tikte Leon Ayal van dichtbij de 2-1 binnen voor SVW ’27. Na de rust maakte Ayal zijn tweede van de avond en leek het duel beslist, maar Rick Does bracht de spanning terug met de mooiste treffer van de avond. In de slotfase vielen er nog twee doelpunten. Koen Schouten bracht de marge weer op twee, en in de blessuretijd bepaalde Mitchel Smeding de eindstand op 4-3.

Donderdagavond om 19.00 uur volgt de tweede speelronde.