Waard Cup van de baan, KSV stelt jubileumweek jaar uit

HEERHUGOWAARD – KSV kan de titel die het vorig jaar veroverde op het toernooi om de Waard Cup dit jaar helaas niet verdedigen op eigen veld. De organisatie van de Kruizer Sport Vereniging heeft donderdagavond besloten om het toernooi om de Waard Cup af te blazen. Ook de jubileumweek naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de club zijn een jaar uitgesteld.

De overige Heerhugowaardse clubs, Hugo Boys, Reiger Boys, SVW ’27 en WMC, zijn donderdagavond op de hoogte gebracht door KSV. Het toernooi om de Waard-Cup stond in principe gepland van 14 t/m 19 augustus. Aangezien de huidige maatregelen tot en met 13 augustus van kracht zijn is dit besluit genomen.

In een verklaring laat de club weten:
“Na zorgvuldige afweging heeft het KSV bestuur besloten om het toernooi de Waard Cup uit te stellen naar 2022. Ook de daarbij samenvallende overige activiteiten zoals het 75 jarig bestaan van KSV Voetbal zal een jaar worden uitgesteld.

De recent explosieve groei van het aantal Corona besmettingen is de belangrijkste reden om dit moeilijke besluit te nemen. KSV meent een maatschappelijk verantwoord besluit te moeten nemen om zo verdere escalatie van Corona tegen te gaan.”

Of KSV ook daadwerkelijk volgend jaar het toernooi om de Waard Cup kan organiseren is de vraag. De Waard Cup was eind vorige eeuw een jaarlijkse traditie die sinds 2015 in ere is hersteld. Aangezien de vijf deelnemende clubs opeenvolgend een jubileum vieren is er voor gekozen dit te koppelen aan het jaarlijkse voorbereidingstoernooi. Zo mochten alle vijf clubs het al eens organiseren en was het in 2020 het 45-jarige WMC dat de eer had het voor een tweede keer te organiseren. Dit jaar was het de beurt aan het 75-jarige KSV en in principe zou het toernooi volgend jaar naar het dan 95-jarige SVW ’27 dienen te gaan. Of de clubs afwijken van deze cyclus zal in onderling overleg beslist moeten worden en anders zou het betekenen dat KSV het pas over vijf jaar weer mag organiseren.

Desondanks zal KSV, mocht het dan wel toelaatbaar zijn, in 2022 alsnog de jubileumactiviteiten organiseren. Dit geld overigens niet alleen voor de 75-jarige voetbalafdeling, want ook de handbalafdeling van KSV bestaat dit jaar 60 jaar.