KSV volop in beweging. Kruizer vereniging wil dubbel jubileum groots vieren

HEERHUGOWAARD/’T KRUIS – In een sportseizoen die voor het tweede jaar op rij gedomineerd werd door de coronapandemie daar is KSV volop in beweging. Met het oog op de nabije toekomst is dat hard nodig want bij de Kruizer Sport Vereniging viert men dit jaar namelijk een dubbel jubileum.


KSV werd op 5 augustus 1946 opgericht hetgeen betekent dat de club dit jaar exact 75 jaar bestaat. Omdat er in 1961 ook KSV Handbal bij kwam viert ook die afdeling een 60-jarig feest. Uiteraard wil de club aan de Jan Glijnisweg dit niet ongemerkt voorbij laten gaan, en dat gaat ook zeker niet gebeuren gezien als men kijkt naar wat er zich nu al op en rondom de velden afspeelt.

Want ondanks dat de competitie sinds oktober stil ligt heeft men bij KSV bepaald niet stil gezeten en dat hebben met name de jeugdleden gemerkt. Paul van Rooij, sinds twee jaar belast met de PR en sponsoring in het voetbalbestuur, vertelt daarover: “Met een grote groep enthousiaste vrijwilligers en trainers hebben we de club draaiende gehouden, juist voor die jeugd. Naast de doordeweekse trainingen betekent dat ook dat er hier elke zaterdag gevoetbald wordt. Regelmatig worden er hier op zaterdag 300 kinderen bezig gehouden met onderlinge wedstrijden en toernooien, en de reacties die daaruit voortkomen zijn louter positief. Je merkt dat KSV leeft in de regio.”

Kunstgras
En er gebeurt nog veel meer bij KSV. Zo is er een technisch hart geformeerd onder leiding van voormalig hoofdtrainer Peter de Groot en wie om zich heen kijkt in de kantine ziet dat het daar ook behoorlijk “opgepimpt” is. Alles heeft weer een goede schoonmaakbeurt of een likje verf gekregen en ook hier hebben de vele vrijwilligers een grote hand in gehad. Nog meer positief nieuws kwam er vorige maand vanuit de gemeenteraad van Heerhugowaard want zij maakten bekend dat KSV komend seizoen voor het eerst de beschikking krijgt over een kunstgrasveld.

“En daar zijn we werkelijk enorm blij mee” aldus Van Rooij. “Hiermee kunnen we voortborduren op de stappen die al gemaakt zijn. Het huidige C-veld (het eerste veld vanaf de ingang) wordt kunstgras en natuurlijk worden daar straks wedstrijden gespeeld, maar voor ons is het belangrijkste dat we de trainingscapaciteit enorm kunnen vergroten waar dat voorheen teveel afgelastingen opleverde bij slecht weer. Dit veld geeft ons een enorme impuls en waarschijnlijk wordt het al deze zomer uitgerold zodat we het komend seizoen kunnen gebruiken “. Daarnaast geeft de komst van het nieuwe kunstgrasveld KSV ook de mogelijkheid om weer iets in ledenaantal te groeien. Met name bij de jongste jeugd, zeg maar vanaf de kabouters, kunnen wij weer wat nieuwe leden gebruiken en mede daarom gaan wij op 29 mei een “open instuifdag” houden voor de allerjongste jeugd waarbij wij hopen nog meer kids aan het voetballen te krijgen. Natuurlijk wordt dit ook een gezellig event voor onze bestaande jongste leden.”

Jubileum met Waard Cup
Bij KSV hoopt men er dan ook op dat men een officiële opening van het kunstgrasveld kan laten samen gaan met een speciale jubileumweek in augustus. “Dat zou geweldig zijn. Daarbij mogen wij dit jaar ook de Waard Cup organiseren en uiteraard zullen er tijdens dat toernooi ook activiteiten vanuit het jarige KSV Handbal plaatsvinden”. Net zoals Hugo Boys twee jaar geleden tijdens de Waard Cup een handbaltoernooi (Burencup) organiseerde wil men dit in ’t Kruis dus ook.

“We begrijpen dat één en ander zal afhangen van de versoepelingen met betrekking tot de coronamaatregelen, maar wij hebben goede hoop dat we er straks in augustus goed voor staan. Achter de schermen is men bij KSV dan ook voorzichtig gestart met de voorbereidingen van alle mooie dingen die gaan komen. Als het aan ons ligt komt hier straks een jubileumweek met prachtige sport en een geweldig feest waar men over jaren nog over praat”, besluit Van Rooij.


Meer nieuws over de Open Dag voor de jeugd op 29 mei volgt via de website en social media van KSV.


Bron: Heerhugowaards Dagblad