Veel goals op tweede dag Waard Cup, KSV pakt als enige volle winst

HEERHUGOWAARD – Liefst zeventien doelpunten in drie wedstrijden vielen er te noteren op de tweede speeldag van de Waard Cup op de velden van WMC. Toch was KSV de enige ploeg die dinsdagavond de volle winst wist te pakken.

De ploeg uit ’t Kruis van trainer/coach Ronald de Rooij wist met ruime cijfers te winnen van de organiserende vereniging. WMC hield nog lang stand en vond zelfs even de aansluiting, maar moest in de slotfase toch een 1-4 nederlaag toestaan. Doordat WMC afgelopen weekend ook al verloor van de zaterdagploeg van SVW ’27 (0-3) zullen zij komende donderdag gaan spelen om de 5e en 6e plaats. Donderdag zullen KSV en SVW ’27 in een onderling duel gaan uitmaken wie zich plaatst voor de finale op zaterdag.

In de andere poule is het zo mogelijk nog spannender, en dat kwam mede door het scoreverloop bij Reiger Boys-Hugo Boys. De geel-zwarten misten in de openingsfase al een strafschop waarna Hugo Boys in een mum van tijd op 0-2 voorsprong kwam. In de tweede helft was het echter Reiger Boys dat het beste van het spel had en veerkracht toonde door na een 1-3 achterstand toch nog met 3-3 gelijk te spelen. Aangezien Reiger Boys zaterdag ook al gelijk gespeeld had tegen SVW ’27 (2-2) zal het duel van komende donderdag tussen Hugo Boys en SVW ’27 bol van de spanning staan. De winnaar zal zich direct plaatsen voor de finale, maar het is zelfs nog mogelijk dat alle drie ploegen in de poule op twee punten zullen eindigen.

Dinsdag ging ook het vrouwentoernooi van start waarin WMC, KSV en het Alkmaarse Jong Holland elkaar betwisten. WMC en Jong Holland maakten er ook een spannend duel van waarin de thuisploeg sterk begon, maar ondanks een 3-1 voorsprong met 3-3 gelijk speelde. Donderdag treffen KSV en Jong Holland elkaar terwijl zaterdag de Heerhugowaardse derby tussen de vrouwen van WMC en KSV zal plaatsvinden.

UITSLAGEN DINSDAG 18-08-2020

WMC VR1 – Jong Holland VR1 (3-3)
Reiger Boys – Hugo Boys (3-3)
WMC – KSV (1-4)

Kijk voor alle uitslagen, standen en het programma op www.waardcup.nl
Foto’s zijn gemaakt door DP Sportfotografie