Vrouwenvoetbal sterk in opkomst bij WMC, ook tijdens Waard Cup

HEERHUGOWAARD – Nieuw bij het toernooi bij sv-WMC is dat ook het vrouwenvoetbal onderdeel is van de Waard Cup.

Het vrouwenvoetbal is sterk in opkomst in Heerhugowaard. “Je ziet dat steeds meer clubs vrouwenteams hebben” vertellen Maurice Rood en Menno Bekker, beiden coach/ trainer bij de vrouwenteams binnen sv-WMC, bij navraag door onze verslaggever.

Al enige jaren geeft sv-WMC extra aandacht aan deze teams. “Waar we ooit begonnen met meidenteams onder 13 jaar, zijn we inmiddels op een punt dat we onze senioren teams grotendeels kunnen samenstellen uit onze eigen jeugdopleiding” geeft Maurice aan. “Het vergt als trainer/ coach wel vaak een iets andere aanpak” zegt Menno daaropvolgend. “Soms zie je dat jonge meiden in het begin nog wat terughoudend kunnen zijn bij trainingen en eerste wedstrijden. Daar moet je als coach op voorbereid zijn en dit met de meiden in alle rust bespreken en ze daarin coachen” Inmiddels is het Vrouwen 1 team van sv-WMC een hecht team met een uitstekende mix van ervaring en snelheid en goede onderlinge verstandhouding. Vorig jaar kregen ze natuurlijk net als ieder ander voetbalteam halverwege het seizoen te maken met de Corona-stop. “Toen we in juni weer voorzichtig mochten gaan trainen was ook het hele team positief toen we vroegen om de zomer dan maar door te trainen om de gemiste wedstrijden en trainingen enigszins in te halen” vervolgt Menno.

“Je ziet dat de goede onderlinge verhoudingen zich uitbetaalt,  ze willen keihard voor elkaar werken in het veld en die teamspirit zorgt voor magische momenten en daar doe je het als trainer/coach toch voor?

”Hetzelfde gebeurt bij de meiden in de jeugd van sv-WMC. We laten ze soms bewust meetrainen met Vrouwen 1 om aan het niveau en intensiteit van de trainingen te ruiken, waardoor ze mentaal en in enthousiasme groeien wat ze weer meenemen tijdens de trainingen met M017″ vertelt Maurice.

‘We kunnen overigens nog wel een aantal meiden gebruiken bij de M017!” geeft Maurice aan met een glimlach. “Ook daar willen we met een brede selectie de competitie ingaan”Beide coaches kijken uit naar de wedstrijden tijdens de Waard Cup. Het team is er in ieder geval klaar voor!

Programma Waard-Cup (vrouwen)

18-08: WMC – Jong Holland (18.30 uur)
20-08: KSV – Jong Holland (18.30 uur)
22-08: WMC – KSV (17.00 uur)

Interesse in meidenvoetbal onder begeleiding van gediplomeerde trainers met veel ervaring in vrouwenvoetbal? Stuur dan snel een mail naar info@sv-wmc.nl