SVW ’27 de sterkste in spannende en geslaagde Waard Cup

HEERHUGOWAARD – De Waard Cup staat het komende jaar weer in de prijzenkast van SVW ’27. In de spannende finaleavond op het complex van Reiger Boys waren er nog drie kanshebbers op de eindzege. Nadat KSV en Reiger Boys reeds op negen punten stonden won SVW ’27 in de allerlaatste wedstrijd van het toernooi, ondanks een 0-1 achterstand, met 2-1 van KSV en dat was voldoende om op doelsaldo te winnen.

Het spannende slotstuk op de regenachtige slotavond bracht een eind aan een zeer geslaagde week in het door het jubilerende Reiger Boys (70 jaar) georganiseerde evenement.  Met een nieuw concept (wedstrijden van 2×25 minuten en alles op het hoofdveld) waren er vele positieve reacties.

Voorzitter Ben Rietveld van de Heerhugowaardse vereniging kon na afloop dan ook tevreden terug kijken: ‘We hebben gedaan wat we konden doen, en ook van de andere verenigingen hebben we gedurende de hele week veel positieve reacties gehad omtrent het concept en de organisatie en dat doet ons goed.’ Zijn collega-voorzitter Wim Haisma van Hugo Boys die het toernooi volgend jaar gaat organiseren beaamde dat: ‘Wij mogen het toernooi volgend jaar organiseren, maar de wijze waarop de toernooicommissie van Reiger Boys deze week te werk is gegaan nemen wij zeker mee in het draaiboek voor 2019.’

Voor de laatste avond van start ging was het al zeker dat het tot de laatste wedstrijd spannend zou blijven en die spanning werd alleen maar opgevoerd nadat KSV en Reiger Boys in het begin hun wedstrijden wonnen.

KSV – WMC (3-0)
1-0 Danny Konijn
2-0 Robin Bleeker
3-0 Steven van Tunen

Dat KSV de openingswedstrijd tegen WMC zou winnen was niet zo’n verrassing. De ploeg van trainer/coach Tristan Ooms opende sterk met snelle goals van Konijn en Bleeker. Hierna liet men de teugels wat vieren met het oog op de wedstrijd later die avond tegen SVW ’27, maar vlak voor tijd kon Van Tunen toch nog een derde treffer maken.

REIGER BOYS – SVW ’27 (1-0)
1-0 Lars Apeldoorn

Nadat de ergste onweersbuien voorbij waren getrokken, maar de regen nog steeds viel was het inmiddels goed opgekomen publiek klaar voor de kraker tussen de organiserende vereniging en SVW ’27. In deze match startte de thuisploeg voortvarend en via een kopbal van aanvoerder Apeldoorn kwam men op voorsprong. SVW ’27 speelde daarentegen z’n minste wedstrijd van het toernooi en was niet bij machte om langszij te komen zelfs niet nadat keeper Van Duijn van Reiger Boys nog in de eerste helft rood zag nadat hij de doorgebroken Gouzani vloerde. Met veldspeler Dave van Dekken op doel kwam Reiger Boys in de tweede helft nauwelijks in gevaar en eindigden zij op negen punten.

WMC – HUGO BOYS (0-1)
0-1 Bo Groen

De wedstrijd om de vierde plaats tussen twee teams die nog geen punt hadden behaald had weinig om het lijf. Lang leek het duel op 0-0 af te stevenen, maar vlak voor tijd wist Bo Groen alsnog de winnende treffer te maken voor de oranjehemden die hiermee dus WMC in de eindstand onder zich hielden.

SVW ’27 – KSV (2-1)
0-1 Rick Does
1-1 Tim Kramer
2-1 Remco Veul

Men had het vooraf niet kunnen bedenken, maar uiteindelijk bleek de laatst geplande wedstrijd tussen SVW ’27 en KSV de grote finale. Hoewel Reiger Boys inmiddels negen punten had was deze ploeg qua doelsaldo niet opgewassen tegen deze twee teams. KSV kon de titel grijpen met een gelijkspel en voor SVW ’27 was winst noodzakelijk. Er ontstond een spannend duel waarin vierdeklasser KSV niet onder deed voor de tweedeklasser. In de eerste helft waren de beste mogelijkheden zelfs voor de ploeg uit ’t Kruis.

Na de pauze nam die ploeg een voorsprong toen een steekbal van Bart Velseboer via een SVW-verdediger bij Rick Does terecht kwam die in een leeg doel wist te scoren. Lang duurde die voorsprong echter niet want na een hoekschop wist aanvoerder Kramer de gelijkmaker te scoren. Er restte nog een tiental spannende minuten waarin de groen-zwarten uiteindelijk het gelukkigste bleken. Bij een snelle uitval stond Remco Veul op de juiste plek om keeper Dion Bleeker te verschalken.

Trainer Patrick van der Fits was na afloop content met de toernooizege. ‘We hebben een mooie week gehad en dit toernooi is een uitstekende voorbereiding op de beker en competitie die straks van start gaat. De wedstrijd tegen Reiger Boys was minder goed maar over de gehele week ben ik tevreden over wat deze jonge ploeg heeft laten zien.’ Volgens de trainer waren ook spelers en technische staf tevreden over de toernooi-opzet. ‘Reiger Boys heeft hier wat moois neergezet dus wat ons betreft gaan de complimenten zeker naar de organisatie.’