Waard Cup 2020: Dubbele winst voor KSV

HEERHUGOWAARD – Een jaar voordat men het toernooi om de Waard Cup zelf mag organiseren mag KSV zich een jaar lang “de beste van Heerhugowaard” noemen. De ploeg van trainer/coach Ronald de Rooij won zaterdagavond na een spannende finale van het favoriet geachte SVW ’27. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het 2-2, waarna de Kruizers zich bekwamer toonden in het nemen van de strafschoppen. Hiermee sloeg KSV een ware dubbelslag want eerder op de avond was ook het vrouwentoernooi al gewonnen door de club uit ’t Kruis.

Het was een spannend einde van vier geslaagde voetbaldagen bij het 45-jarige WMC dat dit jaar het toernooi met succes organiseerde. Met een nieuwe opzet door het spelen van twee poules bleef het letterlijk boeiend tot het eind. SVW’27, als enige tweedeklasser en de laatste vijf jaar drie keer winnaar van de Waard Cup, werd vooraf als favoriet betiteld, maar derdeklasser KSV liet zich in de finale van zijn beste kant zien.

Dat deed men al vanaf de aftrap want na de eerste balomwenteling lag de bal een paar seconden later al in het net. Met de wind mee werd een schot van eigen helft verkeerd ingeschat door de SVW-keeper en was de toon gelijk gezet. SVW’27 wist dat er wat moest gebeuren en stelde kort voor rust orde op zaken door binnen een paar minuten tweemaal te scoren. Verwacht werd dat de groen-zwarten met de wind mee door zouden drukken, doch KSV wenste niet op te geven en kwam in de tweede helft op 2-2 wat tevens de eindstand zou zijn. 

In de verlenging was de vermoeidheid aan beide kanten duidelijk zichtbaar en gescoord werd er dan ook niet meer. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en ook die bleken voor veel spanning te zorgen aangezien beide teams drie keer faalden. Uiteindelijk bleek de 14e strafschop, genomen door voormalig SVW-doelman Dion Bleeker en volgde er een blauw-witte uitbarsting van vreugde.

In de strijd om de derde plaats bleek Reiger Boys veel te sterk voor de zaterdagploeg van SVW ’27 (4-0) terwijl Hugo Boys het onderonsje tegen WMC met 2-0 won.

EINDSTAND

1. KSV
2. SVW ’27 (zon.)
3. Reiger Boys
4. SVW ’27 (zat.)
5. Hugo Boys
6. WMC

Vrouwen
Ook in het vrouwentoernooi wist KSV er met de hoogste eer vandoor te gaan. de ploeg maakte eerder in de week al indruk door Jong Holland met liefst 9-2 te verslaan. In de laatste poulewedstrijd tegen WMC hield de thuisploeg lang stand met name door een uitblinkende keepster. Zij moest echter in de tweede helft toch twee keer capituleren (2-0) waardoor KSV de terechte toernooiwinnaar werd.

EINDSTAND

1. KSV
2. WMC
3. Jong Holland

Foto’s: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad