KSV en SVW ’27 in finale Waard Cup

HEERHUGOWAARD – De finale van de Waard Cup gaat komende zaterdag tussen KSV en titelverdediger SVW ’27 (zon.). Beide teams wonnen donderdagavond hun wedstrijd en werden daarmee poulewinnaar.

KSV plaatste zich voor die finale door de zaterdagploeg van SVW ’27 terug te wijzen. Het venijn zat ‘m in de tweede helft want bij rust was er nog niet gescoord. Kort na de hervatting kwam de ploeg van Ronald de Rooij op voorsprong die even later werd verdubbeld. Toch werd het nog even lastig toen SVW ’27 de aansluiting vond en de druk opvoerde maar de Kruizers hielden stand en bereikten zo de finale. SVW ’27 (zat.) zal het zaterdag in de strijd om de derde plaats moeten opnemen tegen Reiger Boys.

Titelverdediger SVW ’27 gaat voor de derde winst op rij nadat het in een spannende wedstrijd Hugo Boys versloeg. De groen-zwarten wonnen met 4-2 na een 1-1 ruststand. Twee keer kwam SVW ’27 op voorsprong, maar net zo vaak kwam Hugo Boys binnen mum van tijd terug. Na de 3-2 waren de oranjehemden hier niet meer toe in staat waarna SVW’27 het duel definitief besliste met een vierde treffer. Hugo Boys is door de nederlaag veroordeeld tot de strijd om de vijfde plaats tegen WMC.

Vrouwen
In het vrouwentoernooi nam KSV de leiding na een eclatante zege op Jong Holland. Hoewel het bij rust nog maar 2-1 was won de ploeg uit ’t Kruis met liefst 9-2. KSV moet het zaterdag in de laatste poulewedstrijd opnemen tegen WMC dat eerder met 3-3 gelijk speelde tegen Jong Holland.

Kijk voor alle uitslagen, standen en het programma van zaterdag op www.waardcup.nl

Foto’s: DP Sportfotografie