Wie wordt de beste van Heerhugowaard? Waard Cup 2020 vanavond van start bij jubilerend WMC

HEERHUGOWAARD – Bij het dit jaar 45-jarige WMC in Heerhugowaard trapt hedenavond het traditionele toernooi om de Waard Cup af. Op vier speeldagen tussen 15 en 22 augustus zal zo worden bepaald wie zich een jaar lang de “beste van Heerhugowaard” mag noemen.

Sinds het toernooi in 2015 zijn herintrede deed bij WMC hebben ook de overige vier verenigingen, KSV, SVW ’27, Reiger Boys en Hugo Boys het toernooi mogen organiseren. Bij de editie van 2020 is er echter wel een concessie gedaan aan de opzet aangezien SVW ’27 dit jaar met twee teams meedoet. Het zaterdagteam van de groen-zwarten zal voor het eerst ook deelnemen waardoor erin twee poules van drie ploegen gespeeld gaat worden en het dus tot de laatste speeldag spannend blijft.

Ook nieuw is een vrouwentoernooi waarin WMC,KSV en het Alkmaarse Jong Holland gaan strijden om de hoogste eer. Dit vrouwentoernooi gaat vanaf dinsdag van start.

Vanavond begint het toernooi echter met de eerste twee wedstrijden. Om 18.45 uur mag titelverdediger SVW ’27 (zon.) aftrappen tegen Reiger Boys terwijl een kwartier later WMC en KSV elkaar gaan bestrijden.

Kijk voor het volledige programma opĀ www.waardcup.nl

Bron: Heerhugowaards Dagblad