Waard Cup: 100% score voor SVW ’27 en KSV

HEERHUGOWAARD – Na twee speeldagen in de strijd om de Waard Cup hebben KSV en SVW ’27 de beste papieren om de beker in hun bezit te krijgen. Beide ploegen zijn het toernooi begonnen met twee overwinningen. Ook Reiger Boys staat op zes punten, maar had daar een wedstrijd meer voor nodig. Hugo Boys en WMC zijn inmiddels uitgeschakeld voor de hoofdprijs en spelen zaterdag nog om de sportieve eer.

Door de uitslagen van dinsdagavond, met overwinningen van KSV, Reiger Boys en SVW ’27 is het zeker dat het komende zaterdag tijdens de finaleavond in ieder geval tot de laatste wedstrijd spannend blijft. Er staan dan vanaf 18.30 uur vier wedstrijden op het programma en de laatste daarvan is SVW ’27 – KSV, op dit moment dus de beide koplopers.

HUGO BOYS – KSV (0-2)
0-1 Giel Borst (e.d.)
0-2 Rick Does

De tweede toernooiavond begon in ieder geval slecht voor KSV-keeper Brenan Meiboom die zich al na een paar minuten verstapte en geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door speler Sebastiaan Visser die in het vervolg van de wedstrijd knap de nul wist te houden. Lang leek het er op dat dit ook Hugo Boys zou lukken, maar in de slotminuten viel het muntje toch de andere kant op.  Het was Giel Borst die de bal ongelukkig in eigen doel schoot, en in blessuretijd was het na een knappe aanval Rick Does die de eindstand op 0-2 bepaalde.

REIGER BOYS – WMC (3-0)
1-0 Daniel Vos
2-0 Pascal Kabalt
3-0 Martijn Grooff

Door een snelle 2-0 voorsprong heeft Reiger Boys een vrije makkelijke wedstrijd kunnen spelen tegen WMC.  De wedstrijd was net een paar minuten op gang toen Daniel Vos van dichtbij de score opende gevolgd door een doeltreffend afstandsschot van aanvoerder Pascal Kabalt. WMC, dat zaterdag al met 4-1 onderuit ging tegen SVW ’27, was niet bij machte om het de thuisploeg echt lastig te maken. Het was met name aan de onzorgvuldigheid van de geel-zwarten te danken dat de score niet hoger op liep tot dat Martijn Grooff vlak voor tijd alsnog een derde treffer wist te maken.

SVW ’27 – HUGO BOYS (4-0)
1-0 DJ Polak
2-0 DJ Polak
3-0 Remco Veul
4-0 Tim Kramer

Ook SVW ’27 kostte het niet al teveel moeite om de tweede overwinning te behalen. Daarbij werkte de ploeg van trainer Patrick van der Fits ook nog eens aan het doelsaldo wat in dit toernooi nog wel eens doorslaggevend kan zijn. Met een zeer fraaie treffer opende DJ Polak de score en nog voor de rust scoorde de aanvaller zijn tweede van de avond. In de tweede helft werd deze score verdubbeld toen eerst Remco Veul wist te scoren en Tim Kramer een vrije trap tegen de touwen schoot.